Sundhedsundersøgelse

Det årlige tjek

Den årlige vaccination er din mulighed som ejer, for at få undersøgt din hests almene sundhedstilstand og få stillet eventuelle spørgsmål du måtte have i forbindelse med din hest.

Ved en sundhedsundersøgelse undersøges følgende:

 • Vurdering af huld
  Overvægtige heste og ponyer er nemmest at regulere i huld om vinterne, hvor græsset ikke bidrager til næringsindtaget. Er man opmærksom på problemet, kan de derfor slankes langsomt og hensigtsmæssigt over vinteren. Er hesten i stedet undervægtig, vil faktorer som grovfoderration, tænder, ormestrategi og tidligere sygdomshistorie blive vendt.
 • Overfladisk vurdering af tænderne
  Nedsat bevægelighed af kæben, større spidser i kindtænder i overmunden, samt kroge på fortænder kan bedømmes. Findes nogle af disse vil en tandrasp altid blive anbefalet.
 • Lymfeknuder, hjerte og lunger
  Her er det typisk subkliniske lidelser (dvs sygdomme som ikke viser tydelige tegn) der opdages, feks hævede lymfekirtler og lidt forøget lungelyd.
 • Hud og hårlag
  De fleste er klar over hvorvidt deres hest har sommereksem, lus eller anden hudlidelse. Der findes dog andre lidelser man typisk kan se i huden, feks zinkmangel som kan give tør og lidt skællet hud og nedsat modstandskraft i huden.
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.