Rejse med hund og kat

Når dit kæledyr skal over grænsen

Når din hund eller kat skal med uden for Danmarks grænser skal den have en gyldig ID-mærkning, et kæledyrspas og en gyldig vaccination mod rabies (hundegalskab).

Alle hunde og katte, der får lavet et pas i dag skal være chippet med en godkendt mikrochip for at være gyldigt ID-mærket. Du kan få chippet din hund eller kat hos os. Se mere her. 
For hunde og katte, der har fået lavet et pas før 3/7-2011 er en letlæselig tatovering også gyldig som ID-mærkning.

Passet er personligt for den enkelte hund eller kat, og skal være underskrevet af dyrlæge og ejer. Du kan få lavet passet hos os.

Vi vaccinerer mod rabies med en vaccine, der holder i 3 år, når hunden eller katten er minimum 12 uger gammel. Der skal gå mindst 21 dage fra 1. rabies vaccination før du kan tage din hund eller kat med ud af landet.

Afhængig af hvor du skal hen med din hund eller kat, kan der være forskellige andre krav/hensyn. Du kan få svar på de fleste spørgsmål på fødevarestyrelsens hjemmeside under ”Rejse med hund og kat”. Du er også altid velkommen til at kontakte os.

Se Fødevarestyrelsens retningslinjer her 

Yderligere skal man også være opmærksom på parasitter  i udlandet, så som flåter og sandfluer. Mange af dem findes syd for Danmarks grænser, og derfor er det vigtig at beskytte dit kæledyr mod dem og de mulige sygdomme de kan bære på.
For at se hvilke parasitter du skal være opmærksom på der hvor du skal rejse hen, klik her 

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.