Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereBOAS-graduering


Hvad, hvem, hvor og hvorfor?

BOAS (Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome) er den videnskabelige betegnelse for luftvejsproblemer, som hyppigt ses hos hunde med flad snude. 

Vores dyrlæge Astrid B. Lund er uddannet i at foretage BOAS-gradueringer. 

Hvad er en BOAS-graduering?

BOAS-graduering er en metode, som er med til at vurdere din hunds åndedrætsfunktion. En specialuddannet dyrlæge foretager en grundig undersøgelse af din hund både før og efter en 3-minutters løbetur i moderat tempo. Herefter placeres hunden på en skala fra 0-3. 

Grad 0: Hunde helt uden symptomer på luftvejsproblemer. 

Grad 3: Hunde der har svært ved at trække vejret. Hvilke krav er der til en hund som skal BOAS-gradueres?

Det er på nuværende tidpunkt kun muligt at udføre BOAS-graduering på hunde af racerne engelsk bulldog, fransk bulldog og mops. 

Hunden skal være mindst 12 måneder gammel. 

Det er ikke et krav, at hunden skal have stamtavle. BOAS-gradueringen er for alle hunde af de tre ovenstående racer. 

Hvor foretages gradueringen?

Løbetesten foregår på klinikken efter aftale og afvikles enten udenfor eller indenfor - an på vejr- og pladsforhold. 

Hvad får du ud af det?

Hvis du står med overvejelser om at få hvalpe på din hund, er BOAS-graden et gavnligt avlsredskab, som kan medvirke til at forbedre hele racens sundhed. Du får samtidig viden om luftvejssundheden hos din hund og dyrlægen kan ud fra dette råde dig til, hvordan du bedst støtter din hund.  

 

 

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®