Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereIndlæggelse og operation


Operation

Operation​er kan være mange årsager til at et kæledyr skal opereres. Vi foretager både akutte operationer og mere standardoperationer så som kastrationer eller sterilisation. Visse operationer henvises til specialister, blandt andet rygoperationer og knogleoperationer.
Hos Egtved Dyrlægerne foretages blandt andet:

  • Kejsersnit
  • Fjernelse af knuder, eksempelvis brystkræft.
  • Blærestensoperationer
  • Tarmoperationer
  • Øjenlågskorrektioner
  • Operationer for lang gane
  • Operationer for at åbne næsebor
  • Fjernelse af analkirtler
  • Tandbehandling
  • Revidering og sutur af sår


Praktisk på dagen

Modtagelse:

Vi modtager oftest patienterne først på dagen mellem kl. 08.00—09.00. Patienten modtages af en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske. Det er vigtigt at patienten er fastet, og at vi har mulighed for at komme i kontakt med ejer eller anden ansvarlig for patienten i løbet af dagen. Langt de fleste patienter kan komme hjem samme dag.

Bedøvelse:

Under operationen er patienterne bedøvet. De fleste får først en beroligende samt smertedækkende indsprøjtning, hvor de bliver lidt trætte.

Derefter indgiver vi en narkose direkte i blodbanen. Herefter får patienten ilt og bedøvelsesgasser via en såkaldt tubus i luftrøret.

Under narkosen:

Under operationen overvåges patienten både af en veterinærsygeplejerske og overvågningsudstyr, for at sikre at patienten ligger godt og sikkert. Samtidigt væskebehandler vi for at opretholde blodtrykket på patienten under narkosen.

Da vi skal kunne udføre operationerne sterilt (vi bruger ikke antibiotika i forbindelse med operation), er vi nødt til at barbere operationsområdet inden afvaskning.

Efter operationen:

Efter operationen bliver dyret lagt til en overvåget opvågning i et bur, og de sendes først hjem når de er klar og selv kan gå herfra.

Det er vigtigt, at dyret kan lade operationssåret i fred ind til de er helet op, og dette medfører at nogle dyr vil komme hjem med en forbinding eller en krave.

Vores mål i huset er fra start til slut at køre et sikkert og roligt forløb i forbindelse med operationer, hvor både dyr og ejer føler sig i trygge hænder.Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®