Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereParring og fødsel hos hund


Når I skal have hvalpe


Vi rådgiver hundeejere omkring parringstidspunkt, fødsel og hvalpesocialisering.

Parringstidspunkt:

For at fastlægge et optimalt parringstidspunkt fortages der blodprøve-undersøgelser og skrab af slimhinden i skeden.

Hvis der ikke kan opnås en naturlig parring tilbyder vi sædtapning af hanhunden og inseminering af hunhunden med det friske hundesæd. I denne forbindelse laver vi en undersøgelse af det opsamlede sæd for at tjekke kvaliteten af denne.

Konstatering af drægtighed:

En tæve er drægtig gennemsnitlig 63 dage, talt fra ægløsning. Der kan selvfølgelig være nogen individuel variation – regn med 60-65 dage efter første parring.

  • Scanning: Efter parring har du mulighed for at komme og få din tæve scannet for at se om hun er drægtig. Dette gøres typisk omkring dag 25-28 efter ægløsning.
  • Røntgen: Det er også muligt sidst i drægtighedsforløbet af lave røntgen for at vide inden fødslen hvor mange hvalpe, der er på vej. Dette er uden risiko for hvalpene. Vi rådgiver også omkring fodring af tæven i denne fase.

Fødsel:

Hvis der opstår problemer omkring fødslen tilbyder vi rådgivning og vurdering via telefon om der er brug for assistance fra en dyrlæge. Hvis hunhunden ikke kan føde selv foretager vi fødselshjælp på klinikken – hvis dette ikke lykkedes sættes der op til akut kejsersnit på klinikken.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®